-

-

Kincset érő Film!

2017. március 25. - Mikey88

Na igen ebből a címből már valószínűleg mind levágtátok, hogy igen ez nem más mint a Kincsemről szóló bejegyzés, ha már a csapból is ez folyik miért pont én ne írnék róla ? :D

Bár nem mostanában láttam, kicsit megkéstem a beszámolómmal, de ez van szokjunk hozzá, hogy Mikey későn érő típus xD

Természetesen nem győzöm hangsúlyozni, hogy szigorúan szubjektív a véleményezésem, mint mindig tehát bár tőlem elvárnák, hogy szakmai legyek én ezt mégsem teszem, arra vannak más jobban felszerelt oldalak, meg különben sem egy szakmai oldalt üzemeltetek itt.

 

Na de a lényeg, ami a lényeg, hogy rendkívüli élmény volt ezt a filmet végignéznem. Amúgy is szeretem a könnyed romantikus kosztümös témájú filmeket. Kincsem a magyar csodaló, akiről még az is hallott, aki nincs benne a lovas bizniszben, hiszen Kincsem neve egy világi brand. 54 futamból 54-et megnyert, ami rekord, mind a mai napig. Nem csoda, hogy filmre kívánkozott, ráadásul egy olyan történelmi háttérrel is rendelkezik, ami miatt adott volt a nagy vászon, hiszen a '48-as '49-es forradalom és szabadságharc után vesszük fel a fonalat, mikor is még mindig a levegőben van a hon függetlenségéért való vágyakozás. Valószínűleg Kincsem folyamatos győzelmei is valamiféle belső dicsőséggel teli hazafias összefogásnak számíthatott, amit úgy emlegethettek, hogy ez a miénk is! Mint mikor a magyar csapat az EB-n sorra lepte meg a világ sajtót győzelmeivel és kitartásával, vagy a Saul és a Mindenki Oscar győzelmei, amik olyan események voltak, amiket az is követett, akit éppenséggel hidegen hagytak. 

Mikor beültem a filmre már mióta először hallottam a készülőben lévő filmről azóta számoltam a napokat mikor láthatom és nem csalódtam a végeredményben. Nem pláne a rendező személye miatt is nagy érdeklődéssel követtem, hiszen Herendi Gábor eddigi munkássága nekem nagyon meggyőző volt, mind a Valami Amerika és Magyar Vándor filmekkel és hát ha valaki ő tudja mitől mainstream a mainstream az már biztos! Tudja, hogyan lehet tömegeket szórakoztatni és a Kincsem simán hozza az elvártakat, nem egy száraz csak és kizárólag tényekre épülő történelmi film, hanem emlékeztet tematikailag azokra a nagy elődökre mint a Vágta, ami témájával idevág, ami szintén egy nyerő szériás ló történetét meséli el csak az Amerika csodalova volt a gazdasági válság idején, mikor az emberek a valóság elől menekülve ebben a lóban látták meg a remény szikráját a szürke kiüresedésben. A helyzet a mi lovunkkal is hasonló csak mi a szabadságot és függetlenséget láttuk meg benne, hogy igenis ott vagyunk a térképen és érdemes velünk számot vetni. Irónia, hogy most a magyar filmmel is hasonló történik, hisz az elmúlt 2 évben nagyon erősek kezdtünk lenni nemzetközi viszonylatban. Valami elindult! Manapság már minden magyar film és alkotóik kincset érnek :D

Maga a film nagyszabású, pörgős és odaszegez a két órára, míg végig éled az ott látottakat.  Egy romantikus történelmi kalandmozi annak legjobbjainak hagyományait követve. A színészek és a történet vezetés nagyon a helyén van, azt nyújtja amit egy ilyen filmnek nyújtania kell. A rendező elsőosztályú. 

Bátran kimerem jelenteni, hogy felveszi a versenyt (értitek :D) a hollywood-i produkciókkal, amire a Szabadság, Szerelem óta nem volt példa. 

A bejegyzés trackback címe:

https://filmsiheder.blog.hu/api/trackback/id/tr3712370585

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása