-

-

Z

2013. július 03. - Mikey88

World War Z jó hosszú ideig forgattak nálunk Pitték, hogy aztán végül nem lett ezekből a felvételekből semmi, sebaj majd a dvd extra tartalmai között biztosan ott lesz a kivágott jelenetek között :D

Azt hiszem ez az első igazán monumentális zombis mozifilm a világon, aminek gyártását multinacionális filmvállalatok magukra vállalták és egy világsztárral a főszerepben a zombi-film a B vonalból előrelépést tett az A kategória felé, de még nem tett le hozzá eleget.

Ugyanis már mindenki elmondta ez idő alatt a véleményét, hogy milyen a könyvhöz viszonyítva és milyen nehezen hozták tető alá, azonban benne volt az is hogy mivel multik gyártották, hentelős zombi-film eleve esélytelen volt, ezzel nincs is baj, hiszen így képes a rétegfilmből átlépni a közönségfilmek közé. Aki hagyományos Romero vagy akár Argento féle zombulást vár sok vérrel, belekkel testrészekkel az csalódni fog, hiszen ez egy katasztrófafilm azokon a vonulatokon haladva, mint a Tűzhányó, Függetlenség Napja vagy a Holnapután csak ezúttal a természeti és földönkívüli erőket lecserélték zombikra és működik! Valószínűleg a Superman reboot mellett ez lesz a másik legnagyobb durranás és sikerfilm 2013-ban, de még megvárom a Tűzgyűrűt.

Itt azért a zombihoz egy "szerény" megjegyzést hozzáfűznék. Ma már azt el kell felejteni, hogy a zombi lassú mozgású lény, az ilyeneket röhögve elintéznénk. Ez Romero idejében még jó volt, főleg a '70-es '80-as években, amikor még a cápákról is elhitték, hogy az ember a főbb táplálék forrásuk na mindegy. Kezdve azzal a képtelenséggel, hogy élőhalott. Ez gyakran mondják a Zombikra, de csak mint metafora, egy élő nem lehet halott és fordítva, pláne, hogy Romero kezdte ezt a megnevezést használni rájuk, eredetileg nála élőhalottak voltak. Ugyanis a Zombi a woodoo mitológiából származó elnevezés, amely ami azt jelenti, hogy szuggesszio által befolyásolt emberi elme, akinek nincs szabad akarata csak teljesíti a parancsolója akaratát, innen az élőhalott elnevezés. Ezt tartsuk észben, ha már tévhitekkel tömték tele a fejünket ezzel kapcsolatban, most már talán van rá esély, hogy eloszlatják, hiszen a legklasszikusabb nézet nem az, hogy a halottak életre kelnek ez egy baromság, hanem valami fertőzést kapnak el, ami a veszettségre emlékeztet (28 nappal később)

A bejegyzés trackback címe:

https://filmsiheder.blog.hu/api/trackback/id/tr125389262

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása