-

-

Nincs magyar film?! :O

2013. március 12. - Mikey88

OFF: az előző bejegyzéshez hozzáfűzve - Ritkák a bejegyzések, amely nem véletlen, hiszen eredetileg videoblogot akartam üzemeltetni, de a számítógépem gyengélkedése miatt ez nehézkes, így hát szöveges bejegyzéseket írok most, de lehetséges, hogy nemsokára ismét jön egy videó.

A filmvilágban is sok dolog történt, tehát ez már egy ideje várható volt. Én már 2007 óta mondogatom, hogy a magyar film elég erős vegetáción megy át és előbb utóbb meghal, most nagyon úgy néz ki, hogy ez bekövetkezett. De ahol halál van ott új élet is születhet, tehát ez egy evolúciós folyamatnak a része. 2011 óta nem készült tudtommal magyar film, remélem tévedek de 2012-ben biztosan nem készült el semmi ami tervbe volt, még az ARGO 2 sem.

De nincs miért csüggedni, ha csak 1-2 film készül az csak jó lehet, mert így van rá esély, hogy a mennyiség nem megy a minőség rovására, ha jól tudom jövőre érkezik Bodzsár Márk fekete komédiája, Az Isteni Műszak, melynek pilot anyaga megtekinthető az interneten.

Én ezt a filmet nagyon várom, kicsit úgy érzem, hogy egy új Kontrollhoz hasonló kult film érkezik hamarosan.

Tarr Béla kijelentése, miszerint nincs filmszemle, mert nincs film, ahogy gondolja. Én alapjáraton nem szimpatizálok ezzel az emberrel és túlságosan is előítéletesnek tartom ezt a kijelentését. 

Bár az hogy nincs se filmszemle se film, azért mégis készülnek, anno a független filmezésről szóló elemzővideómban egy alműfajnak tekintettem és ez most sem változott. Ezek az emberek akik saját erőből és önköltségből hozzák tető alá filmjeiket még mindig csinálják, csak most a nyáron legalább négy olyan független nagyjátékfilmről tudok, amit nagyközönség előtt kívánnak bemutatni. Valahol erőt adott az amatőröknek a szakma halála és most vagy soha alapon kívánnak betörni. Javarészt hozzájárulhatott Bernáth Zsolt Sherlock Holmes filmje is, amit 10-20 millióból hoztak ki és egy igazi gyöngyszem a magyar filmtermésben nem beszélve arról, hogy több független alkotót, akárcsak engem inspirált és erőt adott, ahhoz, hogy tudatosuljon az emberben van ennek értelme és folytatom. 

Ezen kívül rengeteg filmfesztivál és szemle van nálunk. Ezek többsége amatőr illetve független filmes szemlék/fesztiválok. 

A Magyar Filmszemle mellett sokáig nem volt hivatalos szakmai szemle, ami csak magyar alkotók munkáiból épült fel, de pár éve a Göcseji Filmszelme egyike lett ennek, ami már nem amatőr vagy független, hanem hivatalos szakmai filmszemleként van nyilvántartva, amit még az MTVA is támogat éppen ezért volt megtisztelő, hogy tavaly Vezeklés című rövidfilmem 3. helyezést ért el, és most, hogy a Magyar Filmszemle nincs gyakorlatilag ez az egyetlen szemlénk, amely sajnos nem kap olyan nagy publicitást.

Ezen kívül még két nívós fesztiválunk is van, amelyek nemzetközi porondon ismertek. Ilyen a Mediawave és a Jameson Cinefest amelyek egy minden évben megrendezésre kerülő nemzetközi filmes fesztiválok, ahol nemzetközi zsűri ismeri el a pályázott filmeket, ahová Spanyolországtól egészen Oroszországig rengetegen jelentkezne, sőt volt olyan amikor Ausztráliából is érkeztek alkotások!

Tehát nincs miért aggódnunk, mert magyar filmek voltak vannak és lesznek. Azok, akik pedig váltog állítják, hogy csak 100 milliókból lehet filmet csinálni azoknak ajánlom a következő videót: https://www.youtube.com/watch?v=_SxA54mqg_A

Köztudott, hogy ez mindig is egy olyan szakma volt, ahol nem a papír számít, hanem, hogy valaki ért e ahhoz amit csinál

A bejegyzés trackback címe:

https://filmsiheder.blog.hu/api/trackback/id/tr945130256

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása